UTE NU: We Are The Catalyst hyllar Marie Fredrikssons minne och släpper en cover på ”Tro”

Alt-metal/rock-bandet We Are the Catalyst hyllar Marie Fredrikssons minne och släpper en cover av “Tro”

I år släpper alt-metal/rock-bandet We Are The Catalyst sitt fjärde fullängdsalbum “Perserverance”, en skiva fylld av både ljus och mörker, hopp och förtvivlan, tunga riff och poppiga refränger. I sin strävan efter att vara ett ljus i mörkret och uppmuntra sina lyssnare till att vara den bästa versionen av sig själva förekommer de fullängdaren med att släppa “Tro”, en EP med fokus på svenska texter.

Bandet förklarar: ”På EP:n finns bland annat en cover av låten “Tro” av Marie Fredriksson. Hon var en suverän låtskrivare och musiker, och låten “Tro” är ett utmärkt exempel på det. Att hon drabbades av cancer och gick bort bara 61 år ung är en stor tragedi. Framförallt för hennes nära och kära, men även för musikvärlden i stort som berövades en lysande artist. Vi hoppas att hennes musik får leva vidare lång tid framöver.”
Den internationellt stilbildande Roxette-stjärnan och ikoniska låtskrivaren och artisten Marie Fredriksson lämnade oss 2019 i sviterna av en lång kamp mot cancer. För att hedra och hylla hennes minne går all vinst från We Are the Catalysts tolkning på hennes tidlösa hit “Tro” till välgörenhetsorganisationer som arbetar med att bekämpa cancer.

Alternativmetal- / rock-trion We Are The Catalyst består av Cat Fey, Kenny Boufadene och Håkan Strind. Gruppen bildades i Varberg 2012, med avsikt att vara ett ljus i mörkret för dem som behöver det mest. Bandnamnet ”We Are the Catalyst” är en uppmaning att övervinna och utmana de mörka delarna hos oss själva och hos andra, att fortsätta kämpa i en svår, mörk värld. Bandet vill uppmuntra sina lyssnare till att vara den bästa versionen av sig själva, även när det känns hopplöst.
We Are the Catalysts EP “Tro” släpps via Raw Street Noise den 8 oktober. Förutom Marie Fredrikssons “Tro” så innehåller den även två egna svenska låtar från bandets kommande fullängdsskiva “Perseverance”, samt två remixade spår och en akustisk version av bandets hyllade singel “Shallow Ground”.

Länk till Spotify: https://open.spotify.com/track/7BPUmrcG9t0PDLQkZZgWuI?si=378f7483673e4702

We Are the Catalyst nya singel “Tro” släpps 8 oktober via Flick Records.

För pressbilder, mer information eller för att komma i kontakt gruppen vänligen kontakta Nathalie Bergström på nathalie.bergstrom@bergstrompr.se eller 073-316 00 37.

We Are the Catalyst finns på instagram @wearethecatalyst

Rulla till toppen