Mary Mi x J.A.E (Erik Høiby) släpper singeln “Blind” den 28 oktober

Foto: Klara Furegård

Just As Erik släpper singeln ”Blind” tillsammans med Mary Mi den 28 oktober.

Pre-Save länk https://ingrv.es/blind-zn7-i?fbclid=IwAR1aABy0QqHKt0S6HSQr4H5e3qjpXWw3AMV9cW7bBPlNU2kuSlEBACaBABQ

Mary Mi är en Svensk indie-pop artist som har en kärlek för lekfulla melodier, stökiga, stora ljudlandskap och livliga trummor. I November 2021 släppte Mary Mi en koncept-EP, ‘’In the Hall of the Mountain King’’, där hon använde kända klassiska stycken från kompositörer som Beethoven och Grieg och ändrade det till modern indiepop.

J.A.E‘s sound är en kombination av starka melodier och en konsekvent melankolisk nerv. Låttexterna skildrar privata historier om livets utmaningar, med nyfikenhet och mystik i en genre vars lekfullhet ger kontrast till de mörka undertonerna. Vad som även går som en röd tråd genom Eriks låtkatalog är det flytande könsuttrycket, som inte minst står att finna i Eriks porlande själfulla röst som skör och klar är det bärande fundamentet i samtliga produktioner.

Erik har tidigare dansat i Eurovision och medverkat i den svenska Melodifestivalen, då som leadsångare i synth-duon The Lovers of Valdaro. Han är utbildad vid Balettakademin i Göteborg och har sedan dess spelat, dansat och sjungit i musikaler i över 10 år – till exempel bar han huvudrollen när Priscilla sattes upp på Göta Lejon i Stockholm och sedan huvudrollen Don Lockwood i Singing in the Rain på Kristianstad Teater. Tidigare i år medverkade han i den turnerande uppsättningen av Jesus Christ Superstar.

Under 2021 släppte Erik flera låtar tillsammans med artister som Luca DebonaireMVRE, Gatby och Miss Sister, som samlades på släppen ”Rewind” (EP), “Play” (album) och “Pause” (akustiskt album). Eriks låtar har uppmärksammats av bland andra 360 MagazineAlfitude och Music & Fashion Blog samt Spotify som har tagit med hans låtar i spellistor som “New Music Friday Norway” och “Ny Pop”.

För pressbilder, mer information eller för att komma i kontakt med Erik vänligen kontakta Nathalie Bergström på nathalie.bergstrom@bergstrompr.se eller 073-316 00 37.

Erik finns på instagram https://www.instagram.com/just.as.erik/

Mary Mi, J.A.E
‘Blind’


Text & Musik:
Erik Höiby
Olivia Lundberg


Releasedatum:
2022-10-28 via Flick

Rulla till toppen