Julalbumet Juljazz på Svenska 2 med Sture Kvintett med kör ute nu

Julalbumet julalbumet ”Juljazz på svenska – med julkör” ute nu och samverkar denna gång med en tolvmannakör handplockad för sammanhanget. Singeln från julalbumet ”Tre pepparkaksgubbar”, en finstämt jazzig tolkning av den klassiska visan släpptes den 12 november.

Länk till Julalbumet Juljazz på Svenska 2 https://open.spotify.com/album/4Xp4Bq1ExMZ2ZjKUZkYNdV?si=3E-DXINwSzK0–7JuJukQw

Länk till singeln ”Tre pepparkaksgubbar” på Spotify: https://open.spotify.com/track/1tJWvzsVVx25CcGYdNhaCY?si=38c8bbedb5a547c1

Marcus Sturewall har studerat jazz på musikhögskola och folkhögskola i totalt 7 år, därefter frilansat i ytterligare 8 år och detta är hans andra jazzalbum. Trots detta har hans musikaliska gärning främst kretsat kring att driva film- och musikproduktionsartisteriet “Sture Walz musikaler” där han skriver musikaler i kortfilmsformat. Han har även varit en av de drivande krafterna i humormusikgruppen Mark & Porko som ligger bakom den studentikosa undergroundhiten “Lördagkväll ikväll (Schmack om dooda)”.

Marcus Sturewall förklarar: ”Att skapa och hitta på melodier är bland det bästa jag vet. Att sedan sätta ihop sina visioner med sångare och musiker och se vad som blir slutresultatet är en sån underbar resa.”

Juljazz på svenska – med julkör är en julskiva helt på svenska där varje låt fått nya kläder samtidigt som den behåller sin kärna. Inte tidigare har det släppts ett liknande album där en julkör möter ett jazzband och gemensamt smyckar traditionella jullåtar i samklang.

Sture kvintett består av Marcus Sturewall, Lovisa Jennervall, Johan Christoffersson, Oliver Löwenham och Hannes Sigfridsson – musiker från olika delar av landet som sattes samman 2019 för att spela julkonserter på Hotell Kung Carl. Bandledaren Marcus Sturewall berättar: ”Konserterna blev en stor succé och jag tog beslutet att spela in ett julalbum av de jullåtar som spelades. Till julen 2020 så släpptes då Sture Kvintetts första album – Juljazz på svenska. Efter en knapp vecka efter julafton och efter jag hade märkt att albumet gick hem, så kände jag att jag vill göra ett till album! Juljazz på svenska 2. Fast utveckla det något, hitta en ny twist. Jag grävde ner mig i 3 veckor och sedan fanns resultatet i notform. Konceptet skulle bli – Hur skulle det låta om en Luciakör mötte en jazzkvintett?”

Sturewall berättar om arbetet med julkören som medverkar på albumet: ”Kören är en salig blandning av 12 personer som kommer från olika bakgrunder. Från klassisk sång till musikal och jazz. Det tycker jag skapade en underbar mix av röster och personligheter som fann varandra under rep och inspelning. Inspelningen skedde i början av augusti 2021, då vi gav oss in på Atlantis studios och spelade in de 10 låtarna live, alla 17 musikanter. Kvintetten + 12-mannakören. Det var en fröjd att uppleva stundens magi hos ett sånt stort gäng av talangfulla människor!”

Julalbumet Juljazz på svenska – med julkör som släpptes den 24 november.

Singeln ”Tre pepparkaksgubbar” släpptes den 12 november.

För pressbilder, mer information eller för att komma i kontakt med Marcus Sturewall vänligen kontakta Nathalie Bergström på nathalie.bergstrom@bergstrompr.se eller 073-316 00 37.

Sture Kvintett finns på instagram

Rulla till toppen