EMMA LIAMBI GÄSTAR P4 UPPLAND

Emma Liambis singel “Förlora Allt” ute nu. Igår gästade vi även P4 Uppland. Radiointervjun med Emma via länk nedan.

http://p4dela.sverigesradio.se/?id=24978

Emma Liambi

Med sin karaktäristiskt djupa, sträva röst i centrum gör Emma Liambi RnB som tar avstamp i 90-talets klassiker, med en ljudbild som förnyas av hennes starka energi. Den 9 juli släpper hon singeln Förlora Allt via Flick Records.

Emma Liambis nya singel Förlora Allt är en kärlekslåt inspirerad av 90-talets RnB och handlar om att ha fastnat i relation där ens partner tar en för givet och att till slut inse sitt värde. Singeln är producerad av Kaylin Payne som tidigare bland annat arbetat med Ant Wans produktioner.

Emma Liambis relation till sin musik är djupt personlig. Förlora Allt har hon skrivit tillsammans med Kaylin Payne, den spelades in i Emmas sovrum och mixades i hennes kök. 

Emma Liambi berättar: ”Jag gör musik för att jag måste. Det känns mer som att musiken valde mig än att jag valde musiken. Jag vet i mitt hjärta att det här är vad jag är menad för och varje gång jag velat ge upp för att det varit svårt så har det alltid funnits något i mig som inte har kunnat släppa taget. Jag vill kunna göra musik som människor kan relatera till. Jag vill göra musik som når folk runtom i världen så småningom. Jag vill kunna dela min passion till musiken med andra och jag vet att Gud satte det här i mitt hjärta av en anledning.”

Emma Liambi växte upp i Knivsta norr om Stockholm. Hennes mamma kommer från Zambia, pappa från Kongo och Emma växte tillsammans med sina tre bröder upp i ett hem fyllt av RnB och reggae. Emma beundrar artister som Toni Braxton, Alicia Keys, Jazmine Sullivan, Destiny’s Child, SWV, Aaliyah, TlC, Biggie Smalls, Erykah Badu och Lauryn Hill. Hennes bror Delgado är idag rappare med miljontals Spotify streams och han delar Emmas passion till musik, de har tillsammans släppt singeln Svarta Himlen. Men den som influerat Emma Liambi mest och varit hennes största stöd är hennes mamma. Hon fick henne att bli kär i musiken.

Emma Liambi berättar: ”Alla drömmer om att bli superstjärnor när de är små men drömmen försvann aldrig för mig. När jag var 10 år gammal ställde jag mig framför min mamma i vardagsrummet och sjöng. Då lovade jag henne att jag skulle bli känd en dag och hon har supportat mig sedan dess. Det har varit en lång resa med många setbacks men jag är långt ifrån klar. Jag vill inte titta tillbaka på mitt liv och ångra mig för att jag varit rädd.”

Emma Liambis mål med sin musik är att hämta tillbaka 90-talets sound till modern RnB där hennes energi och uttryck bidrar till en ny musikupplevelse med hennes djupa, sträva röst i centrum.

Emma Liambis nya singel “Förlora Allt” finns på Spotify och släpptes igår 9 juli via Flick Records.

För pressbilder, mer information eller för att komma i kontakt med Emma vänligen kontakta Nathalie Bergström på nathalie.bergstrom@bergstrompr.se eller 073-316 00 37.

Emma finns på instagram @emmaliambi

Rulla till toppen